Fermentovaná ovesná kaše se švestkami k snídani

0 hodnocení
0.0/5
Čas přípravy

10 min

Čas vaření

0 min

Celkem

10 min

Obtížnost

Jednoduchý

Fermentovaná ovesná kaše se švestkami k snídani
Způsob přípravy

Studená kuchyně

Typ kuchyně

Vegan

Porce

3

Kalorie

Suroviny

250 g ovesných vloček
1 PL chia semínek
2 PL kokosového oleje
mražené švestky
1 hrst krájených ořechů (předem namočených)
1 PL javorového sirupu
0,5 KL perníkového koření
voda

Postup

1.
Ovesné vločky smíchané s chia semínky zalijeme vlažnou vodou na cca 8-12hod (pokud budeme chystat kaši k snídani, zalijeme večer). Misku přiklopíme pokličkou/talířkem a necháme do rána fermentovat na lince. Mražené švestky přendáme v kastrůlku do lednice.
2.
Ráno si vytáhneme z lednice švestky a necháme v kastrůlku ohřát spolu s perníkovým kořením.
3.
K ovesné kaši přimícháme kokosový olej, javorový sirup (ovesné vločky získají fermentací nasládlou chuť, takže je možné, že sirupu nebude třeba) a část švestek i se šťávou.
4.
Naservírujeme do talířů, poklademe zbytkem švestek, zalijeme šťávou a posypeme oříšky a příp. ještě zakápneme javorovým sirupem.

Poznámka

Teplé švestky s vlastní šťávou ovesnou kaši příjemně ohřejí. Pokud bychom chtěli mít kaši více teplejší, přihříváme jen zlehka (zhruba na teplotu okolo 37°), aby neztratila prospěšné látky, které se fermentací vytvořily.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Další recepty

Nebyly nalezeny žádné recepty

Ohodnoťte recept

{{ reviewsTotal }} hodnocení

{{ reviewsTotal }} Reviews

{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ currentUserData.canReviewMessage }}

Přihlaste se

Více než 2000 receptů bez masa z celého světa!

Podpořte nás přidáním receptů :)

Staněte se naším kuchařem

Staňte se členy našeho týmu kuchařů, kteří přidávají své ověřené recepty a rádi je sdílí s okolím. 

 

Stačí si založit profil a můžete přidávat recepty. Založení profilu je velice jednoduché, protože se můžete přihlásit přes Váš Facebook nebo Google účet…

 

Váš vyladěný recept můžete jedním klikem také okamžitě nasdílet na Facebooku. 

 

K poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti používáme soubory cookie.

Napište nám