Bramborovo-mrkvová kaše

0 hodnocení
0.0/5
Čas přípravy

10 min

Čas vaření

20 min

Celkem

0 min

Obtížnost

Jednoduchý

Bramborovo-mrkvová kaše
Způsob přípravy

Vaření

Typ kuchyně

Vegetarián

Porce

3

Kalorie

Suroviny

130 ml plnotučné mléko
50 g máslo
300 g brambory
200 g mrkev
sůl

Postup

1.
Brambory a mrkev očistíme a pokrájíme na podobně veliké kousky. Pokrájené brambory propláchneme na cedníku studenou vodou.
2.
Brambory a mrkev vložíme do hrnce s vodou (cca 1,5l), osolíme a přivedeme k varu.
3.
Vodu slijeme (nebo zachytíme a využijeme např. k přípravě polévky). A brambory s mrkví necháme okapat na cedníku, příp. osušíme (čím budou sušší, tím lépe).
4.
Vrátíme do hrnce, rozšťoucháme, přidáme po kostičkách máslo, dobře prošťoucháme. Přilijeme teplé mléko a šleháme. Děláme pauzy – kontrolujeme konzistenci a přidáváme sůl dle chuti.

Poznámka

Dobrou chuť!
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Další recepty

Nebyly nalezeny žádné recepty

Ohodnoťte recept

{{ reviewsTotal }} hodnocení

{{ reviewsTotal }} Reviews

{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ currentUserData.canReviewMessage }}

Přihlaste se

Více než 2000 receptů bez masa z celého světa!

Podpořte nás přidáním receptů :)

Staněte se naším kuchařem

Staňte se členy našeho týmu kuchařů, kteří přidávají své ověřené recepty a rádi je sdílí s okolím. 

 

Stačí si založit profil a můžete přidávat recepty. Založení profilu je velice jednoduché, protože se můžete přihlásit přes Váš Facebook nebo Google účet…

 

Váš vyladěný recept můžete jedním klikem také okamžitě nasdílet na Facebooku. 

 

K poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti používáme soubory cookie.

Napište nám