Cheesecake recept (VEGAN)

0 hodnocení
0.0/5
Čas přípravy

15 min

Čas vaření

300 min

Celkem

0 min

Obtížnost

Pokročilý

Cheesecake recept (VEGAN)
Způsob přípravy

Pečení

Typ kuchyně

Vegan

Porce

12

Kalorie

Suroviny

grahamové krekry
1 a 1/2 šálku veganských grahamových krekrů
5 lžící rozpuštěného kokosového oleje, * nebo veganské máslo
1/4 šálku krystalového cukru (popř. datlový sirup nebo rapadura)
900 g veganského krémového sýr
380 g kokosového krému
1 1/4 šálku krystalového cukru (popř. datlový sirup nebo rapadura)
4 lžíce kukuřičného škrobu
2 čajové lžičky čistého vanilkového extraktu
3 lžíce citronové šťávy, asi ze 2 malých citronů
1 1/2 šálku čerstvých jahod, oloupaných a nakrájených na plátky
1/4 šálku krystalového cukru (popř. datlový sirup nebo rapadura)
1 čajová lžička citronové kůry, z 1 malého citronu

Postup

1.
Připravte pružinovou formu s průměrem 23cm s úchytem dna (popř. s jiným rozměrem, pak ale musíte přizpůsobit množství ingrediencí), kterou vymažte například kokosovým olejem. Obalte boky (ze zevní strany) hliníkovou fólií, popř. KORPUS: Předehřejte troubu na 180°. Vytvořte korpus z veganských grahamových krekrů, kokosového oleje a cukru. Jednoduše je umíchejte dohromady v misce. Pevně a rovnoměrně zatlačte směs kůry do formy a trochu po stranách.
2.
KRÉM: Nejprve vyšlehejte veganský krémový sýr, dokud nebude hladký. Poté přidejte zbytek přísad do náplně (kokosový krém, cukr, kukuřičný škrob, vanilka a citronová šťáva) a šlehejte, dokud nebude krém velmi hladký. (Pozn. cukr můžete nahradit například datlovým sirupem, nebo BIO Rapadurou)
3.
Nalijte hladkou náplň na korpus a upravte, aby byl krém rovnoměrný.
4.
Vložte koláč do trouby. Pečte v troubě po dobu 50 minut na 180°. Pak troubu vypněte a nechte koláč odpočívat v troubě bez otevření dalších 10 minut. Uprostřed to bude vypadat rozkošně a nedopečeně, ale nebojte se. Po ochlazení se dokonale zpevní. Nechte odpočívat venku 15minut, než ho vložíte do lednice.
5.
Dejte koláč do lednice odpočívat v po dobu nejméně 4 hodin, nejlépe přes noc. Pokud vyndáte dříve, bude krém příliš měkký. I po 4 hodinách budete mít více měkkého tvarohového koláče. Textura koláče je mnohem lepší, pokud ji můžete nechat přes noc v lednici. Volitelné POLEVA: V kuchyňském robotu přidejte 1 1/4 šálku nakrájených jahod, cukr a citronovou kůru. Umýchejte do hladka. Hoďte nakrájené jahody do malé misky a nechte je alespoň hodinu vychladnout. Pak můžete dozdobit Vás koláč.
6.
Po vychladnutí vyjměte tvarohový koláč z chladničky. Opatrně naporcujte po okrajích a poté pružinu pomalu uvolněte.

Poznámka

Tento Cheesecake koláč je lehký, krémový a hladký bez mléčných výrobků nebo ořechů. Navíc se snadno vyrábí a nepotřebujete vysoce výkonný mixér! Výborná chuť tohoto koláče vás ohromí. Ani Vás nenapadne, že je Veganský. Samozřejmě může pár pokusů trvat, než vše vychytáte přesně dle Vaší chuti a vkusu, ale výborná chuť cheesecake koláče je zárukou, že se vyplatí tento recept vyzkoušet i přes to, že možná nejste Vegani. Tento recept vytvoří přibližné 12 velkých porcí.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Další recepty

Nebyly nalezeny žádné recepty

Ohodnoťte recept

{{ reviewsTotal }} hodnocení

{{ reviewsTotal }} Reviews

{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ currentUserData.canReviewMessage }}

Přihlaste se

Více než 2000 receptů bez masa z celého světa!

Podpořte nás přidáním receptů :)

Staněte se naším kuchařem

Staňte se členy našeho týmu kuchařů, kteří přidávají své ověřené recepty a rádi je sdílí s okolím. 

 

Stačí si založit profil a můžete přidávat recepty. Založení profilu je velice jednoduché, protože se můžete přihlásit přes Váš Facebook nebo Google účet…

 

Váš vyladěný recept můžete jedním klikem také okamžitě nasdílet na Facebooku. 

 

K poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti používáme soubory cookie.

Napište nám