1.
Připravte pružinovou formu s průměrem 23cm s úchytem dna (popř. s jiným rozměrem, pak ale musíte přizpůsobit množství ingrediencí), kterou vymažte například kokosovým olejem. Obalte boky (ze zevní strany) hliníkovou fólií, popř. KORPUS: Předehřejte troubu na 180°. Vytvořte korpus z veganských grahamových krekrů, kokosového oleje a cukru. Jednoduše je umíchejte dohromady v misce. Pevně a rovnoměrně zatlačte směs kůry do formy a trochu po stranách.
2.
KRÉM: Nejprve vyšlehejte veganský krémový sýr, dokud nebude hladký. Poté přidejte zbytek přísad do náplně (kokosový krém, cukr, kukuřičný škrob, vanilka a citronová šťáva) a šlehejte, dokud nebude krém velmi hladký. (Pozn. cukr můžete nahradit například datlovým sirupem, nebo BIO Rapadurou)
3.
Nalijte hladkou náplň na korpus a upravte, aby byl krém rovnoměrný.
4.
Vložte koláč do trouby. Pečte v troubě po dobu 50 minut na 180°. Pak troubu vypněte a nechte koláč odpočívat v troubě bez otevření dalších 10 minut. Uprostřed to bude vypadat rozkošně a nedopečeně, ale nebojte se. Po ochlazení se dokonale zpevní. Nechte odpočívat venku 15minut, než ho vložíte do lednice.
5.
Dejte koláč do lednice odpočívat v po dobu nejméně 4 hodin, nejlépe přes noc. Pokud vyndáte dříve, bude krém příliš měkký. I po 4 hodinách budete mít více měkkého tvarohového koláče. Textura koláče je mnohem lepší, pokud ji můžete nechat přes noc v lednici. Volitelné POLEVA: V kuchyňském robotu přidejte 1 1/4 šálku nakrájených jahod, cukr a citronovou kůru. Umýchejte do hladka. Hoďte nakrájené jahody do malé misky a nechte je alespoň hodinu vychladnout. Pak můžete dozdobit Vás koláč.
6.
Po vychladnutí vyjměte tvarohový koláč z chladničky. Opatrně naporcujte po okrajích a poté pružinu pomalu uvolněte.