Chutná dýňová polévka

1 hodnocení
3.0/5
Čas přípravy

15 min

Čas vaření

30 min

Celkem

0 min

Obtížnost

Jednoduchý

Chutná dýňová polévka
Způsob přípravy

Vaření

Typ kuchyně

Vegan

Porce

4

Kalorie

Suroviny

2 lžíce kokosového oleje
600 ml zeleninový vývar
1kg dýně Hokkaido (ideálně BIO, protože neloupeme), nakrájená na kostky (není třeba loupat). (možné použít také máslovou, nebo muškátovou dýni)
100ml vegan smetana ke šlěhání
sůl a mletý pepř. (ideálně čerstvě namletý)
4ks menších cibulí
2 hrsti bazalky nebo pažitky, nebo opražená dýňová semínka (na ozdobení)

Postup

1.
Připravte vetší hrnec. Přidejte kokosový olej a cibulku a opékejte cibulku až zesklovatí. Poté přidejte nakrájenou dýni a opékejte dalších přibližně 8-12minut.
2.
Přidejte zeleninový vývar a vařte na mírném ohni přibližně 20minut do změknutí dýně. Rozmixujte ručním mixérem na jemno. Pak přilijte smetanu a dochuťte pepřem a solí dle potřeby a nechte ještě chvíli povařit (pár minut stačí).
3.
Polévku posypte pažitkou, bazalkou nebo opraženými dýňovými semínky.

Poznámka

Jednoduchý, rychlý a univerzální recept na dýňovou polévku. Je možné zvolit více druhů dýní dle potřeby. Tento recept si oblíbíte!
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Další recepty

Nebyly nalezeny žádné recepty

Ohodnoťte recept

{{ reviewsTotal }} hodnocení

{{ reviewsTotal }} Reviews

{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ currentUserData.canReviewMessage }}

Přihlaste se

Více než 2000 receptů bez masa z celého světa!

Podpořte nás přidáním receptů :)

Staněte se naším kuchařem

Staňte se členy našeho týmu kuchařů, kteří přidávají své ověřené recepty a rádi je sdílí s okolím. 

 

Stačí si založit profil a můžete přidávat recepty. Založení profilu je velice jednoduché, protože se můžete přihlásit přes Váš Facebook nebo Google účet…

 

Váš vyladěný recept můžete jedním klikem také okamžitě nasdílet na Facebooku. 

 

K poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti používáme soubory cookie.

Napište nám