Dušená mrkev (bez cukru) se štouchanými bramborami

0 hodnocení
0.0/5
Čas přípravy

30 min

Čas vaření

15 min

Celkem

0 min

Obtížnost

Jednoduchý

Dušená mrkev (bez cukru) se štouchanými bramborami
Způsob přípravy

Vaření

Typ kuchyně

Vegetarián

Porce

2

Kalorie

Suroviny

500 g brambor
kus másla
sůl
2 PL přepuštěné máslo
500 g mrkve
1 KL prášku stévie
pár kapek citronové šťávy
zelená část jarní cibulky
zeleninový vývar/voda

Postup

1.
Mrkev i brambory (pokud máme domácí, nebo bio) neloupeme, ale důkladně očistíme kartáčkem a pokrájíme. Brambory na malé kousky dáme do osolené vody a přivedeme k varu. Vaříme do měkka.
2.
Mezitím si ve wok pánvi nebo kastrolu necháme rozehřát přepuštěné máslo. Mrkev pokrájíme na půlkolečka a kolečka (podle tloušťky mrkve tak, aby byly všechny kusy přibližně stejně veliké) a dáme na pánev. Podlijeme (decentně) zeleninovým vývarem nebo vodou. Přikryjeme pokličkou a necháme na mírném plameni dusit 10-15 minut. Zhruba po 5 minutách přidáme stévii a dobře promícháme, aby se všechna mrkev obalila. Odstavíme, vmícháme kousek másla, pár kapek citronové šťávy, příp. dosolíme (v závislosti na tom, jestli jsme podlévali zeleninovým vývarem nebo vodou).
3.
K uvařeným bramborám přidáme máslo a rozšťoucháme. Vmícháme nasekanou nať z jarní cibulky. Příp. dosolíme.

Poznámka

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Další recepty

Nebyly nalezeny žádné recepty

Ohodnoťte recept

{{ reviewsTotal }} hodnocení

{{ reviewsTotal }} Reviews

{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ currentUserData.canReviewMessage }}

Přihlaste se

Více než 2000 receptů bez masa z celého světa!

Podpořte nás přidáním receptů :)

Staněte se naším kuchařem

Staňte se členy našeho týmu kuchařů, kteří přidávají své ověřené recepty a rádi je sdílí s okolím. 

 

Stačí si založit profil a můžete přidávat recepty. Založení profilu je velice jednoduché, protože se můžete přihlásit přes Váš Facebook nebo Google účet…

 

Váš vyladěný recept můžete jedním klikem také okamžitě nasdílet na Facebooku. 

 

K poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti používáme soubory cookie.

Napište nám