Fazolová pomazánka s mrkví

0 hodnocení
0.0/5
Čas přípravy

480 min

Čas vaření

20 min

Celkem

500 min

Obtížnost

Jednoduchý

Fazolová pomazánka s mrkví
Způsob přípravy

Mixování

Typ kuchyně

Vegan

Porce

4

Kalorie

Suroviny

300 g fazolí adzuki
2 g mořské řasy kombu
2 PL kokosového oleje
1 ks cibule
1 ks mrkve
2 stroužky česneku
kečup
olivový olej
umeocet
vinný ocet
sůl
pepř

Postup

1.
Fazole necháme 8 hodin namáčet. Vodu slijeme, fazole propláchneme. Přidáme kousek mořské řasy a vodu, ve které je vaříme do změknutí (cca 30 min). Po 20minutách vaření fazole osolíme.
2.
Na pánvičce necháme rozehřát dvě lžíce kokosového oleje, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, na kousky pokrájený česnek a po chvíli nahrubo nastrouhanou mrkev. Opékáme cca 10min.
3.
Uvařené fazole včetně mořské řasy rozmixujeme tyčovým mixérem na požadovanou konzistenci. (dohladka, nebo i nahrubo s kousky fazolí).
4.
K rozmixovaným fazolím vmícháme cibulku s česnekem a mrkví. Přidáme kečup, olivový olej, umeocet, vinný ocet, příp. sůl (dle chuti). Zamícháme.
5.
Podáváme s kváskovým žitným chlebem.

Poznámka

Přidáním mořské řasy při vaření fazolí zlepšíme jejich stravitelnost, dodáme minerály a zkrátíme dobu varu.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Další recepty

Nebyly nalezeny žádné recepty

Ohodnoťte recept

{{ reviewsTotal }} hodnocení

{{ reviewsTotal }} Reviews

{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ currentUserData.canReviewMessage }}

Přihlaste se

Více než 2000 receptů bez masa z celého světa!

Podpořte nás přidáním receptů :)

Staněte se naším kuchařem

Staňte se členy našeho týmu kuchařů, kteří přidávají své ověřené recepty a rádi je sdílí s okolím. 

 

Stačí si založit profil a můžete přidávat recepty. Založení profilu je velice jednoduché, protože se můžete přihlásit přes Váš Facebook nebo Google účet…

 

Váš vyladěný recept můžete jedním klikem také okamžitě nasdílet na Facebooku. 

 

K poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti používáme soubory cookie.

Napište nám