Fazolovo-zeleninová sekaná

0 hodnocení
0.0/5
Čas přípravy

480 min

Čas vaření

60 min

Celkem

0 min

Obtížnost

Jednoduchý

Fazolovo-zeleninová sekaná
Způsob přípravy

Pečení

Typ kuchyně

Vegetarián

Porce

4

Kalorie

Suroviny

200 g fazolí adzuki
1 ks velké cibule
5 stroužků česneku
2 ks mrkve
1 malá červená řepa
50 g mouky (jáhlové, rýžové)
4 PL shoyu omáčky
3 PL namletých lněných semínek (namočených)
3 PL ghí
1/4 KL sušeného zázvoru
špetka chilli
1 PL sezamových semínek
pár kapek citronu
dle potřeby voda/rostlinné mléko
sůl
pepř

Postup

1.
Fazole necháme 8 hodin namáčet. Vodu slijeme, fazole propláchneme. Přidáme novou vodu, ve které je vaříme do změknutí (cca 30 min).
2.
Namleté lněné semínko zalijeme 9 PL horké vody a necháme odstát.
3.
Na pánvi na 3 lžících ghí zlehka opečeme nastrouhanou mrkev a řepu. Osolíme, opepříme, stáhneme plamen a necháme ještě 5-10 min opékat pod pokličkou.
4.
Uvařené fazole šťouchadlem rozmačkáme a smícháme se zeleninou z pánve, s nadrobno nakrájenou cibulí, prolisovaným česnekem a všemi zbylými ingrediencemi. Směs příp. doředíme vodou nebo rostlinným mlékem tak, aby vznikla konzistence hustější kaše.
5.
Vzniklou hmotu vyklopíme do vymazané formy na biskupský chlebíček a dáme péct do trouby předehřáté na 180°. Pečeme cca 45 minut. Po 20 minutách pomažeme svrchu kouskem másla a necháme ještě 25 minut dopéct.

Poznámka

Dobrou chuť :)
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Další recepty

Nebyly nalezeny žádné recepty

Ohodnoťte recept

{{ reviewsTotal }} hodnocení

{{ reviewsTotal }} Reviews

{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ currentUserData.canReviewMessage }}

Přihlaste se

Více než 2000 receptů bez masa z celého světa!

Podpořte nás přidáním receptů :)

Staněte se naším kuchařem

Staňte se členy našeho týmu kuchařů, kteří přidávají své ověřené recepty a rádi je sdílí s okolím. 

 

Stačí si založit profil a můžete přidávat recepty. Založení profilu je velice jednoduché, protože se můžete přihlásit přes Váš Facebook nebo Google účet…

 

Váš vyladěný recept můžete jedním klikem také okamžitě nasdílet na Facebooku. 

 

K poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti používáme soubory cookie.

Napište nám