Hrachová kaše se smaženou cibulkou

0 hodnocení
0.0/5
Čas přípravy

15 min

Čas vaření

37 min

Celkem

0 min

Obtížnost

Jednoduchý

Hrachová kaše se smaženou cibulkou
Způsob přípravy

Vaření

Typ kuchyně

Vegetarián

Porce

4

Kalorie

Suroviny

600 g žlutého půleného hrachu
2 velké cibule
4 PL přepuštěného másla ghí (případně jiného vhodného tuku na smažení)
300ml ovesné/mandlové mléko
2 PL lahůdkového droždí
5 stroužků česneku
sůl
k podávání vejce od šťastných slepiček k servírování (natvrdo/ztracené), příp. chléb s kyselou okurkou

Postup

1.
Cibuli pokrájíme na půlměsíčky. V kastrolku rozehřejeme ghí a necháme na něm pozvolna opékat cibulku (a to po celou dobu přípravy, takže opravdu pomalu, na nízkém plamenu).
2.
Hrách necháme 2 hodiny namáčet. Poté slijeme, propláchneme na cedníku. Zalijeme 1,2 l nové vody, přivedeme k varu. Vaříme doměkka cca 35minut zakryté pokličkou. Sbíráme tvořící se pěnu. Po 20 minutách varu osolíme.
3.
Odstavíme a přidáme 300ml ovesného nebo mandlového mléka, 5 stroužků prolisovaného česneku, 2 PL lahůdkového droždí, 2 KL majoránky. Rozmixujeme tyčovým mixérem, a ještě dvě minutky společně necháme provařit.
4.
Podáváme přelité opečenou cibulkou. S vajíčkem, chlebem a kyselou okurkou nebo tak, jak to máme rádi.

Poznámka

Pro vegan verzi použijeme místo přepuštěného másla jiný olej vhodný na smažení (kokosový, avokádový, řepkový) a vynecháme vajíčko.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Další recepty

Nebyly nalezeny žádné recepty

Ohodnoťte recept

{{ reviewsTotal }} hodnocení

{{ reviewsTotal }} Reviews

{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ currentUserData.canReviewMessage }}

Přihlaste se

Více než 2000 receptů bez masa z celého světa!

Podpořte nás přidáním receptů :)

Staněte se naším kuchařem

Staňte se členy našeho týmu kuchařů, kteří přidávají své ověřené recepty a rádi je sdílí s okolím. 

 

Stačí si založit profil a můžete přidávat recepty. Založení profilu je velice jednoduché, protože se můžete přihlásit přes Váš Facebook nebo Google účet…

 

Váš vyladěný recept můžete jedním klikem také okamžitě nasdílet na Facebooku. 

 

K poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti používáme soubory cookie.

Napište nám