Hrstková polévka

0 hodnocení
0.0/5
Čas přípravy

120 min

Čas vaření

40 min

Celkem

0 min

Obtížnost

Jednoduchý

Hrstková polévka
Způsob přípravy

Vaření

Typ kuchyně

Vegan

Porce

5

Kalorie

Suroviny

1 ks cibule
1 ks mrkve
2 stonky řapíkatý celer
2 ks brambor
1 hrst sušených hub
1 hrst čočka zelená drobnozrnná
1 hrst čočka velkozrnná
1 hrst hrách žlutý půlený
1 hrst ječné kroupy
1 stroužek česneku
majoránka
polévkové koření
5 PL kokosový olej/ghí
zeleninový vývar
pepř
umeocet
miso pasta

Postup

1.
Houby necháme namočené 2h v teplé vodě. Hrách necháme namočený 2h. Čočky necháme namočené 2h. (každý druh zvlášť) Ječné kroupy necháme namočené 1h. Máčení není nutné, ale doporučuji máčet kvůli stravitelnosti a zkrácení doby varu. Hrách, čočku a kroupy po namáčení důkladně propláchneme.
2.
5 lžic oleje zasypeme polévkovým kořením a majoránku, chvíli mícháme, přidáme cibulku, zamícháme a necháme zesklovatět.
3.
Přidáme velkozrnnou čočku, zalijeme zeleninovým vývarem a vaříme do změknutí (celkem cca 40 min). Po 5 minutách varu přidáme hrách, po dalších 5 minutách přidáme kroupy, po dalších 15 minutách přidáme zelenou čočku, brambory, mrkev, celer a houby včetně vody ve které se máchaly. Vaříme ještě 15 minut.
4.
Po dovaření prolisujeme stroužek česneku, dochutíme miso pastou, umeoctem a pepřem dle chuťových preferencí.
5.
Podáváme zakápnuté lněným olejem.

Poznámka

Dobrou chuť!
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Další recepty

Nebyly nalezeny žádné recepty

Ohodnoťte recept

{{ reviewsTotal }} hodnocení

{{ reviewsTotal }} Reviews

{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ currentUserData.canReviewMessage }}

Přihlaste se

Více než 2000 receptů bez masa z celého světa!

Podpořte nás přidáním receptů :)

Staněte se naším kuchařem

Staňte se členy našeho týmu kuchařů, kteří přidávají své ověřené recepty a rádi je sdílí s okolím. 

 

Stačí si založit profil a můžete přidávat recepty. Založení profilu je velice jednoduché, protože se můžete přihlásit přes Váš Facebook nebo Google účet…

 

Váš vyladěný recept můžete jedním klikem také okamžitě nasdílet na Facebooku. 

 

K poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti používáme soubory cookie.

Napište nám