Jáhelník

0 hodnocení
0.0/5
Čas přípravy

30 min

Čas vaření

60 min

Celkem

0 min

Obtížnost

Jednoduchý

Jáhelník
Způsob přípravy

Pečení

Typ kuchyně

Vegetarián

Porce

3

Kalorie

Suroviny

300 g jáhel
6 ks jablek
100 g kokosového oleje
100 g chia semínek
120 g sušených švestek
160 g rozinek
2 kl skořice
2 kl perníkového koření
160 g medu
4 ks vajec
2 hrsti mandlí

Postup

1.
Jáhly a mandle (zvlášť) necháme přes noc namáčet. Sušené švestky a rozinky namočíme na 1 hodinu (možno dohromady).
2.
Jáhly propereme a zalijeme dvojnásobným množstvím vody. Přivedeme k varu a vaříme pod pokličkou na mírném plameni cca 15 minut. Necháme vychladnout (stačí tak, aby byly vlažné).
3.
Mezitím si rozpustíme kokosový olej do tekuté konzistence. Nastrouháme jablka. Z bílků ušleháme sníh. Mandle rozdrtíme v hmoždíři. Troubu předehřejeme na 180°.
4.
Do vychladlých jáhel vmícháme jablka, kokosový olej, švestky a rozinky (bez vody), mandle, chia semínka, skořici, perníkové koření, med, žloutky, sníh z bílků.
5.
Směs přendáme do vymazaného pekáče (zapékací mísy či dortové formy) a pečeme cca 1 hodinu na 180°.

Poznámka

Dobrou chuť!
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Další recepty

Nebyly nalezeny žádné recepty

Ohodnoťte recept

{{ reviewsTotal }} hodnocení

{{ reviewsTotal }} Reviews

{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ currentUserData.canReviewMessage }}

Přihlaste se

Více než 2000 receptů bez masa z celého světa!

Podpořte nás přidáním receptů :)

Staněte se naším kuchařem

Staňte se členy našeho týmu kuchařů, kteří přidávají své ověřené recepty a rádi je sdílí s okolím. 

 

Stačí si založit profil a můžete přidávat recepty. Založení profilu je velice jednoduché, protože se můžete přihlásit přes Váš Facebook nebo Google účet…

 

Váš vyladěný recept můžete jedním klikem také okamžitě nasdílet na Facebooku. 

 

K poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti používáme soubory cookie.

Napište nám