Ječné kroupy s fazolemi a houbovou omáčkou s koprem

0 hodnocení
0.0/5
Čas přípravy

20 min

Čas vaření

60 min

Celkem

0 min

Obtížnost

Jednoduchý

Ječné kroupy s fazolemi a houbovou omáčkou s koprem
Způsob přípravy

Vaření

Typ kuchyně

Vegetarián

Porce

2

Kalorie

Suroviny

200 g ječné kroupy (přes noc máčené)
100 g fazole adzuki (přes noc máčené)
kousek řasy wakame
2-3 hrsti sušených hub (přes noc máčené)
1 PL čerstvě nasekaného kopru (lze i sušený)
50 g přepuštěné máslo
1 ks cibule
1 hrnek ovesných vloček
200-300 ml zeleninového vývaru
drcený kmín
čerstvě mletý pepř, sůl
100 ml smetany ke šlehání (pokojové teploty)
100 ml zakysané smetany (pokojové teploty)

Postup

1.
Houby večer zalijeme studenou vodou a necháme přes noc máčet.
2.
Kroupy propláchneme a zalijeme cca 1l vody. Necháme minimálně přes noc namočené ve vodě. Poté vodu slijeme, kroupy propláchneme a zalijeme 900ml čerstvé vody. Přivedeme k varu, přidáme špetku soli a na mírném plameni, nemícháme a vaříme bez pokličky cca 40-45 minut, poté přiklopíme pokličkou a vaříme dalších 10-15 minut.
3.
Fazole necháme přes noc máčet. Vodu slijeme, propláchneme, přidáme čerstvou vodu, řasu wakame a vaříme cca 45 minut. Po dovaření osolíme a vodu slijeme.
4.
V kastrolu zpěníme přepuštěné máslo a na něj dáme cibuli pokrájenou nadrobno, pozvolna osmažíme až dozlatova. Přidáme malý hrnek jemných ovesných vloček a mícháme asi 2 minutky.
5.
Zalijeme zeleninovým vývarem, zamícháme, přidáme houby včetně vody, v které se namáčely, drcený kmín, pepř, přiklopíme pokličkou a přivedeme k varu. Pozvolna vaříme cca 20 minut. Po cca 15 minutách (5 min před koncem) přidáme sušený nebo čerstvý nasekaný kopr.
6.
Vmícháme obě smetany (pokojové teploty), ještě krátce provaříme. Pokud je potřeba, zředíme horkým vývarem.

Poznámka

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Další recepty

Nebyly nalezeny žádné recepty

Ohodnoťte recept

{{ reviewsTotal }} hodnocení

{{ reviewsTotal }} Reviews

{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ currentUserData.canReviewMessage }}

Přihlaste se

Více než 2000 receptů bez masa z celého světa!

Podpořte nás přidáním receptů :)

Staněte se naším kuchařem

Staňte se členy našeho týmu kuchařů, kteří přidávají své ověřené recepty a rádi je sdílí s okolím. 

 

Stačí si založit profil a můžete přidávat recepty. Založení profilu je velice jednoduché, protože se můžete přihlásit přes Váš Facebook nebo Google účet…

 

Váš vyladěný recept můžete jedním klikem také okamžitě nasdílet na Facebooku. 

 

K poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti používáme soubory cookie.

Napište nám