Ječné kroupy s fazolemi a zeleninou

0 hodnocení
0.0/5
Čas přípravy

20 min

Čas vaření

60 min

Celkem

0 min

Obtížnost

Jednoduchý

Ječné kroupy s fazolemi a zeleninou
Způsob přípravy

Pečení

Typ kuchyně

Vegan

Porce

2

Kalorie

Suroviny

100 g Fazole adzuki (přes noc máčené)
Kousek řasy wakame
200 g ječné kroupy (přes noc máčené)
½ dýně hokkaido
1 ks cuketa
1 ks mrkev
Provensálské koření
3 stroužky česneku
Olivový olej
Pár kapek citronu
1 KL hořčice
Pepř, sůl

Postup

1.
Troubu předehřejeme na 180°C.
2.
Fazole necháme přes noc máčet. Vodu slijeme, propláchneme, přidáme čerstvou vodu, řasu wakame a vaříme cca 45 minut. Po dovaření osolíme a vodu slijeme.
3.
Kroupy propláchneme a zalijeme cca 1l vody. Necháme minimálně přes noc namočené ve vodě. Poté vodu slijeme, kroupy propláchneme a zalijeme 900ml čerstvé vody. Přivedeme k varu, přidáme špetku soli a na mírném plameni, nemícháme a vaříme bez pokličky cca 40-45 minut, poté přiklopíme pokličkou a vaříme dalších 10-15 minut.
4.
Dýni, mrkev a cuketu nakrájíme na menší kousky/plátky, posypeme provenskálským kořením, pepří, solí, polijeme olivovým olejem a dáme péct do trouby cca na 30 min.
5.
Olivový olej smícháme s prolisovanými stroužky česneku, pár kapkami citronu a hořčicí.
6.
Uvařené fazole a kroupy podáváme s dresingem z olivového oleje a poklademe pečenou zeleninou.

Poznámka

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Další recepty

Nebyly nalezeny žádné recepty

Ohodnoťte recept

{{ reviewsTotal }} hodnocení

{{ reviewsTotal }} Reviews

{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ currentUserData.canReviewMessage }}

Přihlaste se

Více než 2000 receptů bez masa z celého světa!

Podpořte nás přidáním receptů :)

Staněte se naším kuchařem

Staňte se členy našeho týmu kuchařů, kteří přidávají své ověřené recepty a rádi je sdílí s okolím. 

 

Stačí si založit profil a můžete přidávat recepty. Založení profilu je velice jednoduché, protože se můžete přihlásit přes Váš Facebook nebo Google účet…

 

Váš vyladěný recept můžete jedním klikem také okamžitě nasdílet na Facebooku. 

 

K poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti používáme soubory cookie.

Napište nám