Káva z french pressu

0 hodnocení
0.0/5
Čas přípravy

5 min

Čas vaření

2 min

Celkem

0 min

Obtížnost

Jednoduchý

Káva z french pressu
Způsob přípravy

Vaření

Typ kuchyně

Nápoje

Porce

2

Kalorie

Suroviny

16 g zrnkové bio kávy arabica
250 ml vody

Postup

1.
Odvážíme 16 g zrnkové kávy a rozemeleme nahrubo v mlýnku (elektrickém nebo ručním).
2.
Do šálků na kávu nalijeme horkou vodu, aby se nahřály.
3.
Vodu zahřejeme na teplotu mezi 88–90°C.
4.
Do fenchpressu nasypeme rozemletou kávu a zalijeme zahřátou vodou (88–90°C). Po 60 sekundách vezmeme kávovou lžičku a rozrušíme kávovou vrstvu napovrchu směrem dolu.
5.
Přiklopíme víčkem frenchpressu a stlačujeme dolů tak, aby byl filtr cca 5mm pod povrchem tekutiny.
6.
Po 1–3 minutách stlačíme víčko s filtrem co nejníže to lze a rozlijeme kávu do předehřátých šálků.

Poznámka

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Další recepty

Nebyly nalezeny žádné recepty

Ohodnoťte recept

{{ reviewsTotal }} hodnocení

{{ reviewsTotal }} Reviews

{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ currentUserData.canReviewMessage }}

Přihlaste se

Více než 2000 receptů bez masa z celého světa!

Podpořte nás přidáním receptů :)

Staněte se naším kuchařem

Staňte se členy našeho týmu kuchařů, kteří přidávají své ověřené recepty a rádi je sdílí s okolím. 

 

Stačí si založit profil a můžete přidávat recepty. Založení profilu je velice jednoduché, protože se můžete přihlásit přes Váš Facebook nebo Google účet…

 

Váš vyladěný recept můžete jedním klikem také okamžitě nasdílet na Facebooku. 

 

K poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti používáme soubory cookie.

Napište nám