Květáková polévka s opečeným tempehem

0 hodnocení
0.0/5
Čas přípravy

15 min

Čas vaření

35 min

Celkem

50 min

Obtížnost

Jednoduchý

Květáková polévka s opečeným tempehem
Způsob přípravy

Vaření

Typ kuchyně

Vegan

Porce

4

Kalorie

Suroviny

1 ks květáku
2 ks brambor
1 ks cibule
3 stroužky česneku
1,5 l zeleninového vývaru
2 g mořské řasy dulse
kousek nastrouhaného zázvoru
1 PL umeocetu
2 PL kokosového oleje
2 hrsti slunečnicových semínek
půl balení tempehu
dýňový olej

Postup

1.
Mořskou řasu namočíme na deset minut do vody.
2.
Na 2 lžících kokosového oleje zpěníme nadrobno pokrájenou cibulku a česnek, přidáme růžičky květáku, 2 pokrájené brambory a společně chvíli opékáme.
3.
Přidáme řasu a zalijeme cca 1,5l zeleninového vývaru a vaříme na mírném plameni doměkka.
4.
Připravíme si dvě pánve. Na první nasucho opražíme slunečnicová semínka. Na druhé nasucho opražíme na malé kostičky nakrájený tempeh dokřupava.
5.
Část opražených semínek přidáme do polévky a vše společně rozmixujeme tyčovým mixérem.
6.
Vmícháme kousek nastrouhaného zázvoru a lžíci umeoctu. Příp. ještě osolíme, opepříme.
7.
Polévku podáváme s čerstvým kváskovým chlebem, posypanou opraženými semínky, křupavým tempehem, zakápnutou dýňovým olejem.

Poznámka

Dobrou chuť!
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Další recepty

Nebyly nalezeny žádné recepty

Ohodnoťte recept

{{ reviewsTotal }} hodnocení

{{ reviewsTotal }} Reviews

{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ currentUserData.canReviewMessage }}

Přihlaste se

Více než 2000 receptů bez masa z celého světa!

Podpořte nás přidáním receptů :)

Staněte se naším kuchařem

Staňte se členy našeho týmu kuchařů, kteří přidávají své ověřené recepty a rádi je sdílí s okolím. 

 

Stačí si založit profil a můžete přidávat recepty. Založení profilu je velice jednoduché, protože se můžete přihlásit přes Váš Facebook nebo Google účet…

 

Váš vyladěný recept můžete jedním klikem také okamžitě nasdílet na Facebooku. 

 

K poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti používáme soubory cookie.

Napište nám