Květáková polévka

0 hodnocení
0.0/5
Čas přípravy

5 min

Čas vaření

30 min

Celkem

0 min

Obtížnost

Pokročilý

Květáková polévka
Způsob přípravy

Vaření

Typ kuchyně

Česká

Porce

6

Kalorie

Suroviny

20g másla
1ks velké cibule najemno oloupané
1ks velká brambora
0,5kg květáku
1ks bobkového listu
čerstvě nastrouhaný muškátový oříšek
1l zeleninového vývaru
100ml smetany

Postup

1.
Nadrobno nakrájejte cibuli a bramboru. Připravte si asi 1l silného zeleninového vývaru.
2.
Ve vetším hrnci rozehřejte máslo a něm chvíli orestujte cibuli do změknutí. Pak přidejte brambory a chvíli společně povařte a pak přidejte květák, bobkový list, špetku muškátového oříšku a trochu posolte a přidejte pepř. Pod pokličkou vařte asi 3minuty. Přilejte smetanu a promíchejte.
3.
Zalijte vývarem a vařte asi 15-25minut do změknutí květáku. Poté vyndejte bobkový list a tyčovým mixérém umixujte hladkou polévku.
4.
Pokud chcete polévku na talíři dozdobit, můžete pokapat olivovým nebo řepkovým olejem. Popř. můžete předem orestovat na pánvi pár růžiček květáku těmi poté ozdobit.

Poznámka

Zde je jednoduchý a rychlí recept na květákovou polévku. Pokud byste chtěli tuto květákovou polévku ve veganské variantě, místo másla použijte kokosový olej a přidejte vegan smetanu (popř. můžete smetanu i vynechat).
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Další recepty

Nebyly nalezeny žádné recepty

Ohodnoťte recept

{{ reviewsTotal }} hodnocení

{{ reviewsTotal }} Reviews

{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ currentUserData.canReviewMessage }}

Přihlaste se

Více než 2000 receptů bez masa z celého světa!

Podpořte nás přidáním receptů :)

Staněte se naším kuchařem

Staňte se členy našeho týmu kuchařů, kteří přidávají své ověřené recepty a rádi je sdílí s okolím. 

 

Stačí si založit profil a můžete přidávat recepty. Založení profilu je velice jednoduché, protože se můžete přihlásit přes Váš Facebook nebo Google účet…

 

Váš vyladěný recept můžete jedním klikem také okamžitě nasdílet na Facebooku. 

 

K poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti používáme soubory cookie.

Napište nám