1.
Předehřejte troubu na 220 stupňů. Pokud jste namočili kešu, vypusťte je a opláchněte, dokud voda nevyteče.
2.
V mixéru smíchejte kešu ořechy, vodu, citronovou šťávu, ocet, sůl a hořčici. Směs míchejte, dokud není směs hladká a krémová, a podle nutnosti seškrábejte směs po stranách nádoby, aby byla stejnoměrně rozmixována. Pokud se vám nedaří směs promíchat, pomalu do ní vmíchejte až ½ šálku vody a spotřebujte pouze tolik, kolik je nutné. Poté dejte stranou.
3.
Poté připravíme zeleninu: Na velké pánvi na středním ohni ohřejte olivový olej. Jakmile se třpytí, přidejte cibuli, mrkev, houby, sůl a několik zákrutů černého pepře. Vařte a míchejte vždy po několika minutách, dokud nezmizí většina vody a zelenina je jemná a na okrajích zlatavá. Asi 8 až 10 minut. Pokud je to nutné, přidejte další lžíči olivového oleje, aby se zabránilo přilepení na dno pánve.
4.
Přidejte do pánve několik velkých hrstí špenátu. Vařte za častého míchání, dokud špenát nezměkne. Opakujte se zbývajícím špenátem a vařte, dokud celý špenát nezměkne, asi 3 minuty. Přidejte česnek a za stálého míchání vařte asi půl minuty. Odejměte pánev z ohně a dochuťte směs solí a pepřem.
5.
Rovnoměrně rozetřete 3/4 šálku rajčatové omáčky na dno pekáče o rozměrech 23x23cm. Nahoře navrstvíme 3 lasagně nudle (odřízneme jejich konce, aby se vešly, nebo podle potřeby překrývej jejich okraje). Na nudle rovnoměrně rozetřete 1 šálek kešu krému. Překryj polovinou zeleniny. Překryj 3/4 šálku rajčatové omáčky.
6.
Pak přidejte další 3 nudle a poté další 1 šálek kešu krému (zbytek pošetřete). Pak přidejte zbytek zeleniny.
7.
Zvrchu přidejte další 3 nudle, poté na vrch rozložte ¾ šálku rajčatové omáčky, aby se nudle rovnoměrně pokryly omáčkou.
8.
Zakryjte pečícím papírem nebo z vrchu lasagní hliníkovou fólií a ujistěte se, že je napnutá, aby se nedotýkala horní části. Pečte zakryté po dobu 25 minut, poté kryt sejměte, otočte pánev o 180 ° a pokračujte ve vaření dalších asi 5 až 10 minut, dokud z nich nezačne stoupat pára. Po krajích by měly lehce bublat.
9.
Vyjměte pánev z trouby a nechte lasagne 15 až 20 minut vychladnout, aby měla čas tuhnout a vychladnout na vhodnou teplotu k podávání. Nahoře pokapejte zbylý kešu krém (pokud je příliš hustý nejprve jej zřeďte malým množstvím vody). Posypte nahoře veganský parmezán a čerstvou bazalku. Podávejte.