Lívance z banánu

0 hodnocení
0.0/5
Čas přípravy

5 min

Čas vaření

20 min

Celkem

0 min

Obtížnost

Jednoduchý

Lívance z banánu
Způsob přípravy

Smažení

Typ kuchyně

Vegetarián

Porce

2

Kalorie

Suroviny

2ks banánu v BIO kvalitě
2ks vajec (domácí, případně BIO)
špetka soli
150g jemné vločky (odmočené)
2 lžičky kypřícího prášku (ale nemusíte)
kokosový olej
2 nastrouhaná BIO jablka
150g bio tvarohu
lžíce BIO medu

Postup

1.
Připravíme mixér. Vložíme do nádoby mixéru nakrájený banán, vločky, kypřící prášek, špetku soli, vajíčka. Důkladně promixujeme, tak aby vznikla "palačinková" hmota. Pokud chceme hmotu ještě zahustit, přidáme vločky. Pokud naopak vám přijde výsledná hmota moc hustá, rozřeďte rostlinném mlékem nebo vodou.
2.
Rozpalíme nepřilnavou pánev (nejlépe lívanečník) s trochou kokosového oleje a tvoříme lívance. Doporučujeme vytvořit nejdříve jeden "testovací" lívanec a ověřit tím, že naše těsto je připraveno. Pokud ne, doupravíme a opět otestujeme. (Pozn. pokud se nám zdá, že se lívance trhají, můžeme rozmixovat například lžíci lněného semínka, až na mouku a poté vmíchat do našeho těsta na lívance).
3.
V míse vedle nastrouháme jablka (protože jsou BIO neumusíme loupat). V další misce smícháme BIO tvaroh s BIO medem.

Poznámka

Hledáte zdravé dietní lívance? Zda nejdete jednoduchá recept na banánové lívnace, které můžete dochutit tím na co máte chuť a nemusíte se přesně držet ohledně duchucení našeho receptu. Například je můžete podávat s rozehřátými lesními BIO borůvkami a přelité BIO jogurtem. I když by se samozřejmě vždy mohlo spekulovat ohledně toho zda je recept „zdravý“ nebo ne, rozhodně nabízíme lehčí variantu, než u klasicých lívanců, které jsou zvykem v českých domácnostech. Avšak recept potřebuje trochu kreativity a doporučujeme opravdu nejdříve udělat první „testovací“ lívanec, než vlijete těsto do lívanečníku na všechny lívance s pánvi. Aby lívance chytli správny tvar a konzistenci, je třeba si s tím trošku pohrát. Každý používáme i když stejné ingredience, ingredicnce s mírně jinýma vlastnostma, což může být pro lívance klíčové k ideální konzistenci. Proto využijte náš recept jako možné vodítko a v případě nutnosti doupravte dle našich typů v receptu. Přejeme dobrou chuť a doufáme, že Vás tyto lívance překvapí.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Další recepty

Nebyly nalezeny žádné recepty

Ohodnoťte recept

{{ reviewsTotal }} hodnocení

{{ reviewsTotal }} Reviews

{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ currentUserData.canReviewMessage }}

Přihlaste se

Více než 2000 receptů bez masa z celého světa!

Podpořte nás přidáním receptů :)

Staněte se naším kuchařem

Staňte se členy našeho týmu kuchařů, kteří přidávají své ověřené recepty a rádi je sdílí s okolím. 

 

Stačí si založit profil a můžete přidávat recepty. Založení profilu je velice jednoduché, protože se můžete přihlásit přes Váš Facebook nebo Google účet…

 

Váš vyladěný recept můžete jedním klikem také okamžitě nasdílet na Facebooku. 

 

K poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti používáme soubory cookie.

Napište nám