Mrkvová omáčka s tofu

0 hodnocení
0.0/5
Čas přípravy

12 min

Čas vaření

20 min

Celkem

0 min

Obtížnost

Jednoduchý

Mrkvová omáčka s tofu
Způsob přípravy

Vaření

Typ kuchyně

Vegetarián

Porce

3

Kalorie

Suroviny

2 ks cibule
6 ks mrkve
0,5 l vody
2 ks tofu natural
1 vanička zakysané smetany bio
3 kuličky nového koření
3 ks bobkového listu
pár kapek citronové šťávy
5 PL shoyu omáčky
4 PL ghí
špetka chilli
sůl
pepř
jáhly/knedlík/rýže k podávání

Postup

1.
Tofu nakrájíme na plátky a vložíme do misky, kde ho smícháme se špetkou chilli a cca 5 lžícemi shoyu omáčky. Necháme chvíli proležet.
2.
Na 3 lžících přepuštěného másla zpěníme cibulku, přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev, promícháme, přidáme bobkový list, nové koření, osolíme, opepříme a chvíli společně opékáme.
3.
Zalijeme horkou vodou tak, aby mrkev byla ponořená (cca 0,5l), osolíme a vaříme na mírném plameni do změknutí.
4.
Mezitím si na pánev dáme 1 lžíci ghí a opečeme tofu z obou stran.
5.
Z uvařené mrkve vyjmeme koření, rozmixujeme a přidáme zakysanou smetanu. Dochutíme citronovou šťávou, solí, příp. pepřem. Dobře promícháme.
6.
Podáváme s jáhly (/jáhlovým/ knedlíkem nebo rýží) a opečeným tofu.

Poznámka

Dobrou chuť :)
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Další recepty

Nebyly nalezeny žádné recepty

Ohodnoťte recept

{{ reviewsTotal }} hodnocení

{{ reviewsTotal }} Reviews

{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ currentUserData.canReviewMessage }}

Přihlaste se

Více než 2000 receptů bez masa z celého světa!

Podpořte nás přidáním receptů :)

Staněte se naším kuchařem

Staňte se členy našeho týmu kuchařů, kteří přidávají své ověřené recepty a rádi je sdílí s okolím. 

 

Stačí si založit profil a můžete přidávat recepty. Založení profilu je velice jednoduché, protože se můžete přihlásit přes Váš Facebook nebo Google účet…

 

Váš vyladěný recept můžete jedním klikem také okamžitě nasdílet na Facebooku. 

 

K poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti používáme soubory cookie.

Napište nám