Pečený lilek s bylinkami a česnekem

0 hodnocení
0.0/5
Čas přípravy

15 min

Čas vaření

30 min

Celkem

45 min

Obtížnost

Jednoduchý

Pečený lilek s bylinkami a česnekem
Způsob přípravy

Pečení

Typ kuchyně

Vegetarián

Porce

2

Kalorie

Suroviny

2 lilky
1 palice česneku
rozmarýn
tymián
olivový olej
sůl
pepř
sýr (nemusí být)

Postup

1.
Lilky omyjeme a rozkrojíme podélně na dvě poloviny. Do každé poloviny uděláme 3-5 podélných řezů (podle velikosti lilku). Řežeme opatrně, abychom zůstali v dužině a slupka zůstala vcelku.
2.
Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Vkládáme do řezů lilku natěsno za sebou.
3.
Lilky přesuneme na plech vyložený pečícím papírem (nebo vymazaný olejem). Posypeme rozmarýnem, tymiánem, solí, pepřem a hojně zalijeme olivovým olejem.
4.
Pečeme 30-35 minut v troubě předehřáté na 180°C. Po 15 minutách na lilky poklademe sýr (na plátky nebo strouhaný).

Poznámka

Dobrou chuť!
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Další recepty

Nebyly nalezeny žádné recepty

Ohodnoťte recept

{{ reviewsTotal }} hodnocení

{{ reviewsTotal }} Reviews

{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ currentUserData.canReviewMessage }}

Přihlaste se

Více než 2000 receptů bez masa z celého světa!

Podpořte nás přidáním receptů :)

Staněte se naším kuchařem

Staňte se členy našeho týmu kuchařů, kteří přidávají své ověřené recepty a rádi je sdílí s okolím. 

 

Stačí si založit profil a můžete přidávat recepty. Založení profilu je velice jednoduché, protože se můžete přihlásit přes Váš Facebook nebo Google účet…

 

Váš vyladěný recept můžete jedním klikem také okamžitě nasdílet na Facebooku. 

 

K poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti používáme soubory cookie.

Napište nám