Pickles

0 hodnocení
0.0/5
Čas přípravy

20 min

Čas vaření

0 min

Celkem

0 min

Obtížnost

Jednoduchý

Pickles
Způsob přípravy

Studená kuchyně

Typ kuchyně

Vegan

Porce

1

Kalorie

Suroviny

500 g červené zelí
200 g mrkev
100 g cibule
100 g řepu
20 g soli

Postup

1.
Připravenou čerstvou zeleninu důkladně omyjeme. Připravíme si velkou misku, do které dáme na nudličky nakrájené zelí, najemno nakrájenou cibuli a nahrubo nastrouhanou mrkev a řepu. Přidáme sůl.
2.
Čistýma rukama promačkáváme zeleninu se solí. Cca 6 minut až zelenina pustí šťávu a bude pod rukama poddajnější.
3.
Připravíme si čistou 1l nádobu na pickles (nebo sklenici), do které po vrstvám vkládáme promačkanou zeleninu se solí. Každou vrstvu řádně upěchujeme, aby byla pod tekutinou. Tímto způsobem pokrčujeme až do naplnění 3/4 objemu nádoby. Zelenina musí být zcela ponořená v tekutině.
4.
Pokud jsme použili sklenici, vložíme do ni menší čistou sklenici, která projde hrdlem a zatížíme (kamenem/těžítkem...), pokud máme nádobu na pickles, použijeme k zatížení přiloženého náčiní. Tekutina ze sklenice v průběhu kvasného procesu může vytékat, proto je dobré ji postavit do talíře nebo misky.
5.
Necháme kvasit 5-7 dní při pokojové teplotě (poslední dny čistou lžičkou ochutnáváme, hotové pickles je křupavé a "svěží").
6.
Z nádoby na pickles přemístíme zeleninu do sklenice (pokud jsme v ní už kvasili, ponecháme ji tam), zavíčkujeme, přendáme do lednice a přidáváme k libovolným jídlům.

Poznámka

Dobrou chuť!
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Další recepty

Nebyly nalezeny žádné recepty

Ohodnoťte recept

{{ reviewsTotal }} hodnocení

{{ reviewsTotal }} Reviews

{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ currentUserData.canReviewMessage }}

Přihlaste se

Více než 2000 receptů bez masa z celého světa!

Podpořte nás přidáním receptů :)

Staněte se naším kuchařem

Staňte se členy našeho týmu kuchařů, kteří přidávají své ověřené recepty a rádi je sdílí s okolím. 

 

Stačí si založit profil a můžete přidávat recepty. Založení profilu je velice jednoduché, protože se můžete přihlásit přes Váš Facebook nebo Google účet…

 

Váš vyladěný recept můžete jedním klikem také okamžitě nasdílet na Facebooku. 

 

K poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti používáme soubory cookie.

Napište nám