Polévka z červené řepy a mrkve

0 hodnocení
0.0/5
Čas přípravy

10 min

Čas vaření

20 min

Celkem

0 min

Obtížnost

Jednoduchý

Polévka z červené řepy a mrkve
Způsob přípravy

Vaření

Typ kuchyně

Vegetarián

Porce

5

Kalorie

Suroviny

180 g červené řepy (cca 2 větší)
225 g mrkev (1 velká)
190 g brambory (2)
1 ks cibule
1 stroužek česneku
2 l zeleninového vývaru/vody
3 PL ghí
sůl
pepř
umeocet
zakysaná smetana

Postup

1.
Na 3 lžících přepuštěného másla (ghí) zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli. Po chvíli přidáme nastrouhanou mrkev, řepu a na kostičky pokrájené brambory. Lehce osolíme a opepříme. Společně chvíli opékáme.
2.
Zalijeme dvěma litry zeleninového vývaru. Vaříme na mírném plameni do měkka.
3.
Nakonec dochutíme prolisovaným stroužkem česneku a umeoctem.
4.
Servírujeme se lžící zakysané smetany, posypané bylinkami.

Poznámka

Umeocet dodá polévce na slanosti, přidávejte ho proto po troškách a ochutnávejte.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Další recepty

Nebyly nalezeny žádné recepty

Ohodnoťte recept

{{ reviewsTotal }} hodnocení

{{ reviewsTotal }} Reviews

{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ currentUserData.canReviewMessage }}

Přihlaste se

Více než 2000 receptů bez masa z celého světa!

Podpořte nás přidáním receptů :)

Staněte se naším kuchařem

Staňte se členy našeho týmu kuchařů, kteří přidávají své ověřené recepty a rádi je sdílí s okolím. 

 

Stačí si založit profil a můžete přidávat recepty. Založení profilu je velice jednoduché, protože se můžete přihlásit přes Váš Facebook nebo Google účet…

 

Váš vyladěný recept můžete jedním klikem také okamžitě nasdílet na Facebooku. 

 

K poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti používáme soubory cookie.

Napište nám