Polévka ze zelené dýně hokkaido s jablkem

0 hodnocení
0.0/5
Čas přípravy

10 min

Čas vaření

20 min

Celkem

30 min

Obtížnost

Jednoduchý

Polévka ze zelené dýně hokkaido s jablkem
Způsob přípravy

Vaření

Typ kuchyně

Vegetarián

Porce

5

Kalorie

Suroviny

1 ks zelené dýně hokkaido
1 ks cibule
2 stroužky česneku
3 ks mrkve
2 ks brambor
1 ks jablka
2,5 l zeleninového vývaru
2 hrsti slunečnicových semínek
0,5 KL kurkumy
0,5 KL mletého zázvoru
umeocet
lněný olej
sůl
pepř
ghí

Postup

1.
V hrnci rozehřejeme 2 lžíce přepuštěného másla (ghí), přidáme kurkumu, zázvor a chvíli mícháme. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a pokrájený česnek. Po chvíli společného opékání přidáme na kousky nakrájenou dýni, na kolečka nakrájenou mrkev, na kostky pokrájené brambory. Osolíme, opepříme a společně pár minut opékáme.
2.
Přidáme na kousky nakrájené jablko a zalijeme 2,5 l zeleninového vývaru. Vaříme do změknutí.
3.
Mezitím si na pánvi opražíme dvě hrsti slunečnicových semínek.
4.
Do uvařené polévky přidáme umeocet dle chuti a rozmixujeme tyčovým mixérem do krémové konzistence.
5.
Polévku podáváme zakápnutou lněným olejem a posypanou opraženými semínky.

Poznámka

Dobrou chuť!
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Další recepty

Nebyly nalezeny žádné recepty

Ohodnoťte recept

{{ reviewsTotal }} hodnocení

{{ reviewsTotal }} Reviews

{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ currentUserData.canReviewMessage }}

Přihlaste se

Více než 2000 receptů bez masa z celého světa!

Podpořte nás přidáním receptů :)

Staněte se naším kuchařem

Staňte se členy našeho týmu kuchařů, kteří přidávají své ověřené recepty a rádi je sdílí s okolím. 

 

Stačí si založit profil a můžete přidávat recepty. Založení profilu je velice jednoduché, protože se můžete přihlásit přes Váš Facebook nebo Google účet…

 

Váš vyladěný recept můžete jedním klikem také okamžitě nasdílet na Facebooku. 

 

K poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti používáme soubory cookie.

Napište nám