Rajská omáčka

0 hodnocení
0.0/5
Čas přípravy

10 min

Čas vaření

45 min

Celkem

0 min

Obtížnost

Pokročilý

Rajská omáčka
Způsob přípravy

Vaření

Typ kuchyně

Česká

Porce

2

Kalorie

Suroviny

2ks střední cibule (nadrobno nakrájená)
1 lžíce kokosového oleje
2 polévkové lžíce rapadury (popř. cukru)
sůl
6 kuliček pepř celý
4 kuličky nové koření
3 špetky Tymiánu
1ks bobkového listu
1,5 polévkové lžíce hladké mouky
300g seitan
150g rajský protlak

Postup

1.
Přidáme kokosový olej do pánve a rozehřejeme. Přidáme na jemno nakrájenou cibuli. Opékáme dokud nezačne sklovatět. Přidáme koření (nové koření, pepř, tymián, bobkový list) a hladkou mouku a krátce osmahneme.
2.
Přilejeme horkou vodu (dle pocitu, přibližně půl litru) a zeleninový bujón a necháme 25-30min. vařit.
3.
Pak přidáme rajský protlak, osladíme, osolíme. Propasírujeme přes síto. Místo masa do omáčky dáme seitan popř. jiný druh masové náhražky (jako ďobáčky, tofu, veganské maso apod.).
4.
Jako přílohu můžeme zvolit například jáhlové knedlíky (recept na jáhlové knedlíky najdete v sekci přílohy), popř. klasické houskové knedlíky, rýži apod. dle chuti.

Poznámka

Rajská omáčka jednoduše a chutně :)
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Další recepty

Nebyly nalezeny žádné recepty

Ohodnoťte recept

{{ reviewsTotal }} hodnocení

{{ reviewsTotal }} Reviews

{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ currentUserData.canReviewMessage }}

Přihlaste se

Více než 2000 receptů bez masa z celého světa!

Podpořte nás přidáním receptů :)

Staněte se naším kuchařem

Staňte se členy našeho týmu kuchařů, kteří přidávají své ověřené recepty a rádi je sdílí s okolím. 

 

Stačí si založit profil a můžete přidávat recepty. Založení profilu je velice jednoduché, protože se můžete přihlásit přes Váš Facebook nebo Google účet…

 

Váš vyladěný recept můžete jedním klikem také okamžitě nasdílet na Facebooku. 

 

K poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti používáme soubory cookie.

Napište nám