1.
Dejte vařit těstoviny do velkého hrnce s dostatečně osolenou vodou. Občas je promíchejte. Když těstovinám zbývá 1 minuta, přidejte chřest. Dokud těstoviny nebudou velmi "al-dente" (přibližně o 3min. méně, než uvedeno na obalu těstovin).
2.
Mezitím smíchejte česnek a olej ve střední ideálně "holandské troubě" nebo oboustranné panvi a dejte na střední teplotu. Posypte dostatečně pepřem. Vařte za častého míchání, dokud nebude česnek světle zlatý, asi 2 minuty. Vmíchejte papriku a poté odstavte.
3.
Nalejte žloutky do střední misky. Z těstovin vyndejte 1 šálek tekutiny a za stálého šlehání postupně přidávejte tuto tekutinu do žloutků. Dochutíme solí a pepřem. Dejte stranou.
4.
Přeceďte těstoviny a chřest. Zachovejte dva šálky tekutiny, ve které se vařily těstoviny. Vmíchejte těstoviny a chřest do připraveného hrnce s česnekem a olejem. Vraťte zpět troubu na střední teplotu a zakryjte. Neustále přidávejte, přidejte 1 šálek těstovinové tekutiny na vaření, následovanou rezervovanou žloutkovou směsí, pak ¾ šálku parmezánu. Vařte asi 5 minut, neustále házejte a podle potřeby snižujte teplotu, aby se směs udržovala pod mírným ohněm, dokud se sýr nerozpustí a kapalina dostatečně nezhustne, aby pokryla těstoviny v lesklé, hedvábné omáčce. (Pro promíchání doporučujeme použít dvě dřevěné vařečky). Pokud je potřeba zvláčnit, přidejte další vyhrazenou tekutinu z vaření těstovin.
5.
Podávejte do mělkých talířu a posypte je dodatečně ještě parmezánem a několika otočkami mletého pepře.