Špaldovo-ovocný chlebíček z dortové formy

0 hodnocení
0.0/5
Čas přípravy

15 min

Čas vaření

50 min

Celkem

0 min

Obtížnost

Jednoduchý

Špaldovo-ovocný chlebíček z dortové formy
Způsob přípravy

Pečení

Typ kuchyně

Vegetarián

Porce

1

Kalorie

Suroviny

450 g jablek
1 hrst borůvek
1 ks banánu
1/2 hrnku rozinek
30 g lněného semínka
3 ks vajec
15 g mletých vlašských ořechů
1 KL perníkového koření
1,5 KL jedlé sody
60 g jemných ovesných vloček
1 KL vanilkového extraktu
65 ml kokosového oleje
90 g medu
190 g celozrnné špaldové mouky

Postup

1.
Rozinky namočíme ve vodě na 30 min. Lněné semínko nameleme.
2.
Ve velké míse smícháme mouku, ovesné vločky, jedlou sodu, perníkové koření, mleté vlašské ořechy, mleté lněné semínko a borůvky. Uprostřed vytvoříme důlek.
3.
Promícháme rozmačkaný banán, rozinky včetně vody, nastrouhaná jablka, med, olej, vejce a vanilkový extrakt. Směs přesuneme do důlku v mouce a dobře prohněteme.
4.
Jakmile se vše dobře spojí, přesuneme směs do dortové formy vyložené pečícím papírem (nebo vymazané).
5.
Pečeme v troubě předehřáté na 180°C cca 50minut. Kontrolujeme špejlí. Pokud svrchu rychle tmavne, pečeme zakryté alobalem. Poté vyjmeme a necháme vychladnout.

Poznámka

Dobrou chuť :)
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Další recepty

Nebyly nalezeny žádné recepty

Ohodnoťte recept

{{ reviewsTotal }} hodnocení

{{ reviewsTotal }} Reviews

{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ currentUserData.canReviewMessage }}

Přihlaste se

Více než 2000 receptů bez masa z celého světa!

Podpořte nás přidáním receptů :)

Staněte se naším kuchařem

Staňte se členy našeho týmu kuchařů, kteří přidávají své ověřené recepty a rádi je sdílí s okolím. 

 

Stačí si založit profil a můžete přidávat recepty. Založení profilu je velice jednoduché, protože se můžete přihlásit přes Váš Facebook nebo Google účet…

 

Váš vyladěný recept můžete jedním klikem také okamžitě nasdílet na Facebooku. 

 

K poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti používáme soubory cookie.

Napište nám