1.
Připravíme si dušené zelí:
Do wok pánve nebo většího hrnce přidáme 5 lžic oleje, na kterém pomalu opečeme nahrubo nakrájenou cibuli.
Zelí nakrájíme na nudličky, přendáme na cedník a důkladně spaříme vroucí vodou.
Vysypeme ke zlatavé cibulce, přidáme kmín a sůl, zamícháme, podlijeme půl hrnkem zelinového vývaru nebo vody a dusíme cca 20 minut na mírném plameni. Po 20 minutách přidáme k zelí najemno nastrouhanou syrovou bramboru a dusíme spolu se zelím ještě cca 5 minut.
Zelí ochutnáme, příp. dosolíme. Dochutíme vinným octem a cukrem.
2.
Připravíme si jáhly:
Jáhly opražíme nasucho na pánvi (mícháme a dáme pozor, aby se nepřipálily), poté 2x po sobě propláchneme ve studené vodě tak, že k jáhlům vlijeme dostatečné množství vody, zamícháme vařečkou – napovrch vyplavou nečistoty, vodu vylijeme.
Jáhly uvaříme ve dvojnásobném množství osolené vody (cca 20 minut).
3.
Připravíme si tempeh:
Na pánvi necháme rozehřát přepuštěné máslo, přidáme nahrubo nakrájenou cibuli, po minutě přidáme uzený tempeh pokrájený na kousky a krátce orestujeme.
4.
Připravíme se špenátové listy:
V hrnci přivedeme vodu k varu a osolíme. Špenátové listy důkladně omyjeme a osušíme (ne pokud máme předmytý baby špenát). Vhodíme do slané vroucí vody, promíchneme a do 1 min slijeme vodu, špenát zchladíme ve studené vodě.
V hrnci rozehřejeme přepuštěné máslo, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, osolíme a přikryjeme pokličkou. Po minutce přidáme špenát, prolisovaný česnek, sůl (dle chuti), zamícháme a necháme ještě minutu pod pokličkou prolnout chutě.
5.
Jáhly, tempeh i špenát můžeme servírovat přelité rozpuštěným máslem.