Tempeh s jáhlami, zelím a špenátem

0 hodnocení
0.0/5
Čas přípravy

30 min

Čas vaření

30 min

Celkem

0 min

Obtížnost

Pokročilý

Tempeh s jáhlami, zelím a špenátem
Způsob přípravy

Vaření

Typ kuchyně

Vegetarián

Porce

2

Kalorie

Suroviny

5 PL oleje
1/2 cibule
400 g bílého zelí
0,5 KL kmínu
sůl
půl hrnku zeleninového vývaru
1 ks menší brambory
2 PL vinného octu
2 PL cukru
2 hrnky jáhel
4 hrnky vody
přepuštěné máslo (ghí)
1/2 cibule
1,5 balení uzeného tempehu
200 g čerstvých špenátových listů
1/2 cibule
stroužek česneku
sůl
máslo

Postup

1.
Připravíme si dušené zelí: Do wok pánve nebo většího hrnce přidáme 5 lžic oleje, na kterém pomalu opečeme nahrubo nakrájenou cibuli. Zelí nakrájíme na nudličky, přendáme na cedník a důkladně spaříme vroucí vodou. Vysypeme ke zlatavé cibulce, přidáme kmín a sůl, zamícháme, podlijeme půl hrnkem zelinového vývaru nebo vody a dusíme cca 20 minut na mírném plameni. Po 20 minutách přidáme k zelí najemno nastrouhanou syrovou bramboru a dusíme spolu se zelím ještě cca 5 minut. Zelí ochutnáme, příp. dosolíme. Dochutíme vinným octem a cukrem.
2.
Připravíme si jáhly: Jáhly opražíme nasucho na pánvi (mícháme a dáme pozor, aby se nepřipálily), poté 2x po sobě propláchneme ve studené vodě tak, že k jáhlům vlijeme dostatečné množství vody, zamícháme vařečkou – napovrch vyplavou nečistoty, vodu vylijeme. Jáhly uvaříme ve dvojnásobném množství osolené vody (cca 20 minut).
3.
Připravíme si tempeh: Na pánvi necháme rozehřát přepuštěné máslo, přidáme nahrubo nakrájenou cibuli, po minutě přidáme uzený tempeh pokrájený na kousky a krátce orestujeme.
4.
Připravíme se špenátové listy: V hrnci přivedeme vodu k varu a osolíme. Špenátové listy důkladně omyjeme a osušíme (ne pokud máme předmytý baby špenát). Vhodíme do slané vroucí vody, promíchneme a do 1 min slijeme vodu, špenát zchladíme ve studené vodě. V hrnci rozehřejeme přepuštěné máslo, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, osolíme a přikryjeme pokličkou. Po minutce přidáme špenát, prolisovaný česnek, sůl (dle chuti), zamícháme a necháme ještě minutu pod pokličkou prolnout chutě.
5.
Jáhly, tempeh i špenát můžeme servírovat přelité rozpuštěným máslem.

Poznámka

Dobrou chuť!
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Další recepty

Nebyly nalezeny žádné recepty

Ohodnoťte recept

{{ reviewsTotal }} hodnocení

{{ reviewsTotal }} Reviews

{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ currentUserData.canReviewMessage }}

Přihlaste se

Více než 2000 receptů bez masa z celého světa!

Podpořte nás přidáním receptů :)

Staněte se naším kuchařem

Staňte se členy našeho týmu kuchařů, kteří přidávají své ověřené recepty a rádi je sdílí s okolím. 

 

Stačí si založit profil a můžete přidávat recepty. Založení profilu je velice jednoduché, protože se můžete přihlásit přes Váš Facebook nebo Google účet…

 

Váš vyladěný recept můžete jedním klikem také okamžitě nasdílet na Facebooku. 

 

K poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti používáme soubory cookie.

Napište nám