Zeleninová polévka s mořskou řasou a fazolemi

0 hodnocení
0.0/5
Čas přípravy

15 min

Čas vaření

25 min

Celkem

0 min

Obtížnost

Jednoduchý

Zeleninová polévka s mořskou řasou a fazolemi
Způsob přípravy

Vaření

Typ kuchyně

Vegetarián

Porce

5

Kalorie

Suroviny

2 l vody/zeleninového vývaru
0,5 hrnku ovesných vloček
1 ks cibule
3 ks mrkve
4 ks brambory
1 ks pastinák
1/2 květáku
řasa hijiki (předem 30 min namočená)
2 KL sluneční polibek (směs květů a koření od sonnentoru)
1/2 KL sušeného zázvoru
sůl
kousek másla
1-2 PL jablečného octu
předem uvařené bílé fazole k podávání
zakysaná smetana k podávání
olej

Postup

1.
Řasu hijiki necháme 30 min. odmočit ve vodě.
2.
Cibuli pokrájíme nadrobno a osmažíme v hrnci na oleji. Přidáme 2 KL směsi koření a květů sluneční polibek, ½ KL sušeného zázvoru, chvílí společně mícháme.
3.
Přidáme na půlkolečka pokrájenou mrkev, pastinák, na kostičky nakrájené brambory a na kousky pokrájený květák. Osolíme. Zamícháme, necháme pár minut společně opéct.
4.
Zalijeme cca 2-2,5l zeleninového vývaru, přidáme řasu hijiki a vaříme doměkka.
5.
Po uvaření opatrně vyjmeme řasu z polévky, pokrájíme ji na menší kousky a vrátíme zpátky. Zeleninu v polévce částečně rozšťoucháme šťouchadlem, nebo si 1/3 polévky odebereme a rozmixujeme nahrubo mixérem. Zjemníme máslem, přidáme jablečný ocet a případně dosolíme.
6.
Do talíře s polévkou dáme předem uvařené bílé fazole a rozmícháme 1 PL zakysané smetany.

Poznámka

Pro vegan verzi vynechte zakysanou smetanu a máslo.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Další recepty

Nebyly nalezeny žádné recepty

Ohodnoťte recept

{{ reviewsTotal }} hodnocení

{{ reviewsTotal }} Reviews

{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ currentUserData.canReviewMessage }}

Přihlaste se

Více než 2000 receptů bez masa z celého světa!

Podpořte nás přidáním receptů :)

Staněte se naším kuchařem

Staňte se členy našeho týmu kuchařů, kteří přidávají své ověřené recepty a rádi je sdílí s okolím. 

 

Stačí si založit profil a můžete přidávat recepty. Založení profilu je velice jednoduché, protože se můžete přihlásit přes Váš Facebook nebo Google účet…

 

Váš vyladěný recept můžete jedním klikem také okamžitě nasdílet na Facebooku. 

 

K poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti používáme soubory cookie.

Napište nám